Oyun bağımlılığı; bilgisayar veya mobil cihazlarla uzun süre boyunca sağlıksız biçimde oyun oynanması ile ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. Oyun bağımlıları gerçek dünya ile etkileşimde bulunmak yerine, zamanlarını favori oyunlarda kendilerini kanıtlama çabasıyla veya sanal başarılar elde etmek için harcarlar. Sosyal hayattan izole olup önemli sorumluluklarını yerine getiremezler ve vakitlerinin çoğunu oyun oynamaya harcarlar. Mental Bozuklukların Tanısal ve Sayımsal El Kitabına göre, bilgisayar oyunlarına olan bağımlılık bir hastalık olarak tanımlanmaktadır.
Bu oyunlardaki amaç; olabildiğince fazla zaman geçirmek, kayda değer bir başarı elde etme arzusu ve kendini kanıtlama çabasıdır. Ve tüm bunlar bağımlılığın gerçekleşme etkisini artırmaktadır.
Çocuk ve gençlerde olduğu gibi yetişkinler de oyun bağımlılığına yakalanabilirler. Genç ve çocuklarda yer alan oyun bağımlılığındaki en büyük etken, kendilerine sınır koyamamalarıdır. Yetişkinlerin, otokontrol sistemi ile bunu aşabilecekleri düşünülse de, onlar da zamanla bağımlılık kazanabilirler.
Yetişkin bireylerde; duygusal sorunlar, kariyer ve diğer önemli sorumlulukların ağır basması gibi sebepler kendilerini bilgisayar oyunlarına yönlendirebilir ve zamanla bağımlı duruma düşebilirler.
Oyun bağımlılığı; diğer bağımlılıklar gibi, tıbbi tedavi, psikoterapi, aile desteği ve en önemlisi bireyin kendi çabası ile ortadan kaldırılabilir.